onsdag 20 juli 2011

Zombieattacker?

Jag har ett ganska monotont jobb där man får en massa tid över att tänka. Visst musiken underlättar men tänkandet gör att tiden går. Idag poppade det upp tankar om Zombies. Var man bäst gömmer sig när de kommer och bästa försvaret?

Boende?
Gömstället som är absolut bäst ur försvarssynpunkt måste ju vara inne i en bank. Oftast få kunder som snabbt kan elimineras och när de väl är ur leken så är stället nästan ointagligt. Förstärkta fönster och dörrar hjälper ju en hel del. Problemet är ju maten. Men det finns ju en lösning där med. Det är nästan omöjligt att ta sig in i banken men ut är lite enklare. Man kan ta sig ut genom taket genom att ta bort plattor och liknande säkringar. Under det är det ju trots allt bara ett vanligt tak. Därigenom kan man leta efter förnödenheter. Det bra med denna lösningen är ju även att Zombies har en väldigt låg förmåga att klättra och därför kan man snabbt förvirra bort dem genom att klättra in genom taket igen.

Försvar.
Handeldvapen är det du i första hand ska lägga rabarber på. Länsa alla hus och vapenaffärer du kommer över. Patroner kommer ju tyvärr inte att produceras i så stora mängder när Zombierna invaderar. I andra hand är ett gäng svärd eller andra skarpa tillhyggen att föredra. De gör skada även om du inte är så stark, de kan i bästa fall döda de odöda med ett turslag. Trubbiga vapen som spadar är inte att föredra då de inte skadar vitala delar och Zombies inte känner smärta. Varför då hamstra tillhyggen som väger en massa men gör noll nytta?

Mat/Näring
Rätt näring är viktigt att komma ihåg. Godis är en bra källa för fetter så du inte tynar bort, men ger tyvärr inte all energi du behöver för att överleva och föra människorna vidare in i framtiden. Torkad frukt, konserver och all sorts vakuumförpackad mat är att föredra. Vilda djur är en bra källa till proteiner som stärker dig (Bra om du inte läst om vapen och dragit på dig en massa tunga onödiga saker.) Se bara till att de inte är skadade innan du äter köttet.

Kläder/packning
Skaffa ett lager med torra kläder så du slipper gå blöt och dra på dig onödiga sjukdomar. Behöver du ut på längre resor ta med dig minst ett ombyte per dag du ska vara iväg. Med fördel impregnera allt så det inte drar åt sig dagg.

Mitt sista tips är: Bli biten! Så slipper du tänka på en massa trams som att överleva och kan tänka på att leva. (?)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar